Fűszeres vegaburger halloumi sajttal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres vegaburger halloumi sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg halloumi sajt
40 dkg konzerv vesebab
15 dkg finomszemcséjű zsemlemorzsa
1 evőkanál szójaszósz
1 ¾ dl zöldségleves
1 és ¼ dl sűrített paradicsom
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál pirospaprika-pehely
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 evőkanál liszt
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint tejföl
kevés frissen préselt/facsart citromlé

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel az olajat egy közepes méretű lábosban, közepes lángon. Szórjuk bele a lisztet, és húzzuk le a tűzről, közben folyamatosan keverjük. Adjuk hozzá a fokhagymát, a paprikapelyhet, a római köményt és az oregánót. Tegyük vissza a tűzre, aztán mehet bele a hagyma is. Pirítsuk 3-4 percig, amíg a hagyma megpuhul.

2. Keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, majd 1 perc múlva öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a szójaszószt, a babot és a citromlevet. Folyamatosan keverve főzzük tovább, amíg jól besűrűsödik.

3. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk a masszát hűlni. Ha kihűlt, tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat).

4. Osszuk arányosan négy részre a zöldséges, fűszeres masszát, és formáljunk belőlük pogácsákat. Forgassuk őket a zsemlemorzsába, és süssük 15 percen át.

5. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt közepesnél nagyobb lángon, vagy melegítsük elő az asztali grillt közepesnél magasabb fokozaton, és süssük aranyszínűre a sajtszeletek mindkét oldalát, oldalanként 3-4 perc alatt.

6. A sütőben néhány perc alatt pirítsuk ropogósra a félbevágott zsemléket. Arányosan elosztva tegyünk mindegyikbe 1-1 pogácsát, salátaleveleket, sült paprikát (ha konzervet használunk, akkor jól csöpögtessük le előtte), halloumi sajtot és tejfölt. Melegen tálaljuk.

A halloumi egy közepesen kemény ciprusi sajt. Juhtejből vagy juh- és kecsketej keverékéből készítik, és különösen alkalmas a grillezésre vagy sütésre.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Fűszeres vegaburger halloumi sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 551 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Fűszeres vegaburger halloumi sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
pinterest