Arab bulgursaláta

Tabbouleh

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Arab bulgursaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg paradicsom
20 dkg bulgur
néhány levél friss menta
vagy
1 teáskanál szárított menta
6 evőkanál olívaolaj
1 csipet római kömény
½ teáskanál chilipor
5 evőkanál citromlé
1 nagyobb csokor újhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bulgurt egy tálba szórjuk, annyi hideg vizet öntünk rá, hogy jól ellepje, és kb. 60 percig hagyjuk dagadni, míg a magok megpuhulnak, de még tömörek maradnak.

2. Megmossuk az újhagymát, és finomra aprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a zöld szártövet nem használjuk fel.

3. A beáztatott bulgurt szőrszitába töltjük, kanállal erősen kavargatjuk és nyomkodjuk, hogy minél több víz kicsöpögjön belőle. Ezután összekeverjük az újhagymával, és a paradicsommal.

4. A citromlét összekeverjük a sóval, borssal, chiliporral, római köménnyel és a mentával. Belekeverjük az olívaolajat, csípősre ízesítjük. Megmossuk a friss petrezselymet, durvára vágjuk vagy tépkedjük, és azt is hozzákeverjük. Hűtve a legfinomabb.

Arab bulgursaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 965 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Arab bulgursaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
van itthon