Toszkán kenyérsaláta

Panzanella

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Toszkán kenyérsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db érett paradicsom
40 dkg szikkadt kenyér
2 fej lilahagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint borecet
igény szerint extraszűz olívaolaj
néhány levél bazsalikom

Elkészítés:

1. Vágjuk a kenyeret szeletekre, és áztassuk hideg vízbe pár percre. Ha jól átázott, vegyük ki (egyszerre egy szeletet) és kézzel nyomjuk ki belőle a felesleges vizet. Morzsoljuk szét kisebb darabokra.

2. Tegyük egy salátástálba, és adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, a felszeletelt hagymát és uborkát, majd a bazsalikomleveleket.

3. Fűszerezzük olajjal, sóval és borssal, és tálalásig tartsuk hideg helyen. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk meg kevéske borecettel.

A panzanella nemesebb változatát szolgálták fel Viktor Emmanuel olasz királynak 1865-ben, amikor Bettino Ricasoli miniszterelnöknél vendégeskedett Chiantiban egy vadászat alkalmával. A zöld bazsalikom, a fehér kenyér és a piros paradicsom a fiatal Olasz Királyság nemzeti színeit idézték.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Toszkán kenyérsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 941 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Toszkán kenyérsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
könyvek