Steak rokfortos, diós vajjal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Steak rokfortos, diós vajjal
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél evőkanál finomra vágott dióbél
18 ¾ dkg roquefort sajt
7 és fél evőkanál vaj
5 szelet sovány marhahús
2 és fél szem apróra vágott mogyoróhagyma
másfél dl száraz fehérbor
1 és ¼ evőkanál finomra aprított, friss snidling
1 és ¼ evőkanál napraforgóolaj
vagy
1 és ¼ evőkanál olívaolaj
2 és fél evőkanál zsírdús tejszín
vagy
2 és fél evőkanál créme fraiche
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss snidling

Elkészítés:

1. Az enyhén meglágyított vaj egyharmadán pirítsuk meg a mogyoróhagymát. Öntsük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a megmaradt vaj felét, a sajtot, a diót, az ízlés szerint metélt snidlinget és borsot. Kissé fagyasszuk meg, göngyöljük össze henger alakúra és fagyasszuk keményre.

2. A megmaradt vajon és olajon süssük meg a steakeket ízlés szerint. Sózzuk, borsozzuk, és vegyük ki a lábasból.

3. Öntsük bele a lábasba a bort és kaparjuk fel a lesült részeket. Egy-két percig forraljuk, majd keverjük hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal, majd öntsük a steakekre.

4. A rokfortos vajból vágjunk szeleteket és tegyük a steakek tetejére, mindegyikre egyet-egyet. Szórjuk meg snidlinggel és tálaljuk. A párolt zöldbab tökéletes körítés ehhez az ételhez.

A vajat mélyhűtőben is tárolhatjuk, de egyszerűbb, ha előtte szeletekre vágjuk, így mindig annyit vehetünk ki, amennyire szükség van.
Készítsünk tekercset ebből az ízletes vajból, és tartsuk hűtőszekrényben, így bármikor használhatjuk steak vagy sertésborda tetejére. Grillezett fehér húsú hallal vagy sült tökkel is kiváló.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Steak rokfortos, diós vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 841 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Steak rokfortos, diós vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
recepttár