Steak rokfortos, diós vajjal



Elkészítés:
1. Az enyhén meglágyított vaj egyharmadán pirítsuk meg a mogyoróhagymát. Öntsük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a megmaradt vaj felét, a sajtot, a diót, az ízlés szerint metélt snidlinget és borsot. Kissé fagyasszuk meg, göngyöljük össze henger alakúra és fagyasszuk keményre.
2. A megmaradt vajon és olajon süssük meg a steakeket ízlés szerint. Sózzuk, borsozzuk, és vegyük ki a lábasból.
3. Öntsük bele a lábasba a bort és kaparjuk fel a lesült részeket. Egy-két percig forraljuk, majd keverjük hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal, majd öntsük a steakekre.
4. A rokfortos vajból vágjunk szeleteket és tegyük a steakek tetejére, mindegyikre egyet-egyet. Szórjuk meg snidlinggel és tálaljuk. A párolt zöldbab tökéletes körítés ehhez az ételhez.