Rozmaringos tűzdelt nyúlgerinc

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rozmaringos tűzdelt nyúlgerinc
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál rozmaring
½ pohár száraz fehérbor
1 kávéskanál mustár
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Az olajból, mustárból, borsból, kevés rozmaringból pácot készítünk.

2. A házinyúl gerincét megtisztítjuk a hártyától. Vékonyan besózzuk, apró szalonna darabokkal és fokhagyma gerezdekkel megtűzdeljük, majd az előkészített pácba beleforgatjuk. Néhány órát hűtőben pihentetjük.

3. A pácléből kivett nyúlgerinc mindkét oldalát kevés olajon, erős tűzön hirtelen megsütjük, úgy hogy piros kéreg képződjön a hús felületén.

4. Ezután kevés vízzel felengedjük, a maradék páclét hozzáöntjük. Fedő alatt kb. 10 perc puhára pároljuk. (A párolási idő felénél hozzáöntjük a bort és készre pároljuk.)

Rozmaringos tűzdelt nyúlgerinc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 86 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
Rozmaringos tűzdelt nyúlgerinc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj