Provence-i zöldségmártás

| Zöldségmártás vegyes zöldségből receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Provence-i zöldségmártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg cukkini
15 dkg padlizsán
25 dkg érett paradicsom
1 evőkanál balzsamecet
10 dkg tejszín
1 ágacska friss rozmaring
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg hagyma
vagy
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, aztán hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. A húsát kockákra vágjuk. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, kivágjuk a szártöveket, aztán fölszeleteljük, majd kockákra vágjuk. A paprikát elfelezzük, eltávolítjuk a magját és az ereket. Megmossuk és feldaraboljuk.

2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. Két evőkanál olívaolajat megmelegítünk egy vastag falú edényben. A hagymát és a fokhagymát röviden megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a zöldségeket. Beletesszük a rozmaringágat, ráöntjük a maradék olajat és fél deci vizet, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük és fedő alatt kb. 40 percig lassan rotyogtatjuk - kis lángon.

3. Levesszük a fedőt, hozzáöntjük a tejszínt, az egészet jól elkeverjük, majd fedő nélkül újra felforraljuk. Aztán levesszük az edényt a tűzhelyről, kihalásszuk a rozmaringágat. Sóval, borssal és balzsamecettel utánaízesítjük. (Aki úgy szereti, sima krémmé is mixelheti a zöldségeket. Akinek pedig túl sűrű, az hígítsa egyszerűen 5-10 evőkanálnyi zöldséglevessel.)

Provence-i zöldségmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1482 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Provence-i zöldségmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
van itthon