Szezámos lavash

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szezámos lavash
Adag: 1 adag (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál olvasztott vaj
3 nagyobb tojásfehérje
másfél dl víz
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál
30 dkg búzaliszt

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a villanysütőt 200 fokra vagy a gázsütőt 6-os fokozaton.

2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy nagy tálba. Szórjuk rá a cukrot, és keverjük össze. Adjuk hozzá a vizet, 1 tojásfehérjét és az olvasztott vajat. Állítsuk össze a viszonylag feszes tésztát.

3. Enyhén lisztezett munkalapon gyúrjuk 3-4 percig, amíg sima tésztát kapunk.

4. Osszuk a tésztát 10, azonos méretű cipóra. Mindegyiket nyújtsuk enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra és papírvékonyságúra. Tegyük őket tepsire (amelyet semmivel sem kell kikenni), kenjük meg őket a maradék két, enyhén felvert tojásfehérjével, és szórjuk rájuk a szezámmagot.

5. Süssük őket 10-12 percig, amíg enyhén pirulni kezdenek.

A lavash egy könnyű, vékony lepénykenyér. Örmény eredetű, de világszerte népszerű. Nagyon egyszerűen elkészíthető otthon is.
Szezámos lavash
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1085 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Szezámos lavash
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
hírlevél