Paradicsomos penne kecskesajttal



Elkészítés:
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra).
2. Amíg a tészta fő, forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát aranyszínűre.
3. Adjuk hozzá a paradicsomot, az olajbogyót és a lecsöpögtetett kapribogyót. Sóval, borssal ízesítsük. Főzzük magas tűz fölött 5 percig sűrűn kevergetve.
4. Szűrjük le a tésztát, de őrizzünk meg 2 evőkanál főzővizet.
5. Keverjük ki a kecskesajtot a meghagyott főzővízzel egy kis edényben.
5. Adjuk a tésztát a paradicsomos serpenyőhöz, keverjük hozzá a kecskesajtot és a bazsalikomot. Keverjük össze jól és melegen tálaljuk.