Grillcsirkés, spenótos, mangós nyári saláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grillcsirkés, spenótos, mangós nyári saláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg zsenge spenót
2 db érett, hámozott mangó
4 db félbevágott csirkemellfilé
1 db hámozott, kimagozott avokádó
8 fej szeletelt gomba
4 szál szeletelt újhagyma
1 csokor spárga
2 evőkanál szezámolaj
½ teáskanál kristálycukor
10 db összevágott mentalevél
10 db összevágott bazsalikomlevél
6 db hosszában félbevágott paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
Az öntethez:
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál chilikrém
1 darabka 2-3 cm-es, friss gyömbér
2 teáskanál méz
2 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál málnaecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Szórjuk meg a hosszában félbevágott paradicsomot a bazsalikommal, a mentával, a sóval, a borssal és a cukorral.

2. Tegyük az olajat egy akkora edénybe, amelyben kényelmesen elférnek a paradicsomok vágott felükkel felfelé, és a süssük a sütőben 15 percig. Majd vegyük le a hőmérsékletet 150 fokra, és szárítsuk tovább addig, amíg körülbelül a felükre esnek össze (90 perc). Majd hagyjuk kihűlni.

3. Az öntethez keverjük ki a hozzávalókat egy kis edényben.

4. Tegyük a bőre nélküli, félbevágott csirkemelleket egy nagy üveg- vagy kerámiatálba. Adjunk hozzá 1.25 dl-t az öntetből, és pácoljuk 120 percig.

5. Forrósítsuk fel a grillt. Csöpögtessük le a csirkehúst - de tartsuk meg a pácot is -, és süssük a húsokat a grillen, 4-5 percig mindkét oldalukon. Majd tegyük félre, de tartsuk melegen.

6. Pároljuk meg a spárgát, majd frissítsük fel folyó, hideg víz alatt, és csöpögtessük le.

7. A saláta összeállításához tegyük a spenótot egy nagy tálba , és adjuk hozzá a spárgát, az újhagymát, a vékonyra szeletelt gombát és a sült paradicsomot.

8. Adjuk hozzá a maradék öntetet, és keverjük jól össze. Osszuk a salátát tányérokra, rakjuk a tetejére a kockára vágott mangót, avokádót és a csirkét. Végül szórjuk meg az összevágott magvakkal.

Grillcsirkés, spenótos, mangós nyári saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 857 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
Grillcsirkés, spenótos, mangós nyári saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
pinterest