Bundázott karfiol borecetes páccal

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bundázott karfiol borecetes páccal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rózsáira bontott karfiol
2 szál finomra vágott újhagyma
2 és fél dl fehérborecet
15 dkg liszt
5 dl olaj
dl sör
3 db felvert tojás
½ teáskanál szárított kakukkfű
vagy
1 teáskanál friss, finomra vágott kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A karfiolt forró, sós vízben 4-5 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, és tiszta konyharuhán megszárítjuk.

2. A felvert tojást és a sört összekeverjük.

3. Egy serpenyőben, közepes tűzön az olajat forróra melegítjük.

4. A karfiolrózsákat lisztbe mártjuk, a felesleget lerázzuk, tojásba forgatjuk, és adagonként 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A rózsákat sütés közben villával megforgatjuk.

5. Ha megsült, szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, és a felesleges olajat leitatjuk, majd tálalóedényre rendezzük.

6. A páchoz a borecetet serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk az újhagymát, 5-6 percig melegítjük, és belekeverjük a kakukkfüvet. A pácot egy kis tálba tesszük, és a bundázott karfiollal együtt forrón kínáljuk.

Száraz, vörös habzóbor illik hozzá.
Bundázott karfiol borecetes páccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 558 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
Bundázott karfiol borecetes páccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
hírlevél