Berakott pityóka

Rakott burgonya, Rakott krumpli

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Berakott pityóka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejföl
5 db tojás
100 dkg burgonya
10 dkg reszelt sajt
kevés
kevés margarin

Elkészítés:

1. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk s karikára szeleteljük.

2. A tojásokat keményre főzzük és ezt is karikákra szeleteljük.

3. Egy tűzálló edényt megkenünk margarinnal és rétegesen berakjuk: krumpli-tojás-krumpli sorrendben. A tetejére tejfölt öntünk és megszórjuk sajttal.

4. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul a krumpli tetejére.

Berakott pityóka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1483 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
Berakott pityóka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
van itthon