Falafeles tekercs salátával



Elkészítés:
1. A falafel készítéséhez egy kicsi, száraz serpenyőben pirítsuk illatosra a koriander- és a római köménymagot körülbelül 1 perc alatt. Fűszerőrlőben vagy mozsárban őröljük őket finomra.
2. Késes betétű robotgépben dolgozzuk simára a leszűrt és leöblített csicseriborsót, a hagymát, a petrezselymet, a koriandert, a fokhagymát, a chilit, a cayenni borsot és a megőrölt fűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Formáljunk a masszából diónyi golyókat.
3. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesnél valamivel nagyobb lángon. A falafelt több adagban süssük ropogósra, oldalanként 3-5 perc alatt. Szűrőkanállal szedjük ki őket, és papírtörlőn itassuk le róluk a felesleget zsiradékot.
4. A tortillatekercsek elkészítéséhez csomagoljuk a lepénykenyereket két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.
5. Kenjünk majonézt a lepénykenyerekre, és tegyünk rájuk leveleire szedett vagy felszeletelt salátaleveleket, azokra paradicsomszeleteket, hagymát, paprikát és falafelt.
6. Tekerjük fel szorosan a lepénykenyereket, és tálaljuk őket melegen.