Falafeles tekercs salátával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Falafeles tekercs salátával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv csicseriborsó
2 és fél dl olaj
1 csipet cayenni bors
1 nagyobb apróra vágott chilipaprika
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott, friss koriander
½ kisebb fej durvára vágott vöröshagyma
másfél teáskanál római kömény
másfél teáskanál koriandermag
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss petrezselyemzöld
A tortillához:
4 db pita
vagy
1 és ¼ dl majonéz
1 db kimagozott, csíkokra vágott piros húsú paprika
1 kisebb fej édes, szeletelt lilahagyma
2 db szeletelt paradicsom

Elkészítés:

1. A falafel készítéséhez egy kicsi, száraz serpenyőben pirítsuk illatosra a koriander- és a római köménymagot körülbelül 1 perc alatt. Fűszerőrlőben vagy mozsárban őröljük őket finomra.

2. Késes betétű robotgépben dolgozzuk simára a leszűrt és leöblített csicseriborsót, a hagymát, a petrezselymet, a koriandert, a fokhagymát, a chilit, a cayenni borsot és a megőrölt fűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Formáljunk a masszából diónyi golyókat.

3. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesnél valamivel nagyobb lángon. A falafelt több adagban süssük ropogósra, oldalanként 3-5 perc alatt. Szűrőkanállal szedjük ki őket, és papírtörlőn itassuk le róluk a felesleget zsiradékot.

4. A tortillatekercsek elkészítéséhez csomagoljuk a lepénykenyereket két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.

5. Kenjünk majonézt a lepénykenyerekre, és tegyünk rájuk leveleire szedett vagy felszeletelt salátaleveleket, azokra paradicsomszeleteket, hagymát, paprikát és falafelt.

6. Tekerjük fel szorosan a lepénykenyereket, és tálaljuk őket melegen.

A falafel egy finom, közel-keleti utcai gyorsétel, de ma már az egész világon népszerű. Összetört, fűszerezett csicseriborsóból vagy lóbabból készül, és bő olajban kell kisütni.
Falafeles tekercs salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1025 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Falafeles tekercs salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
google+