Cukkinis búza dióval és parmezánnal



Elkészítés:
1. A búzát tálba szórjuk, hideg vízzel leöntjük, és 12 óráig áztatjuk.
2. A leszűrt, lecsöpögtetett búzát egy magas serpenyőbe öntjük, és kétszer annyi forró vizet öntünk rá, mint amennyi a mag. Felforraljuk, és 60-120 perc alatt puhára főzzük. A búzát leszűrjük, félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.
3. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, grillrácson vagy grillserpenyőben mindkét oldalán 30-30 másodperc alatt megsütjük.
4. Tálra rendezzük, sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk. Petrezselyemmel és mentával megszórjuk, majd a búzát rákanalazzuk.
5. Ráöntjük a búzára a maradék olajat és citromlevet, a pirított diót a tetejére morzsoljuk, megszórjuk a parmezánforgáccsal, és és mentával díszítve azonnal tálaljuk.