Cukkinis búza dióval és parmezánnal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukkinis búza dióval és parmezánnal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db félbevágott, pirított dióbél
4 db cukkini
30 dkg biobúza
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál finomra vágott menta
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány levél menta

Elkészítés:

1. A búzát tálba szórjuk, hideg vízzel leöntjük, és 12 óráig áztatjuk.

2. A leszűrt, lecsöpögtetett búzát egy magas serpenyőbe öntjük, és kétszer annyi forró vizet öntünk rá, mint amennyi a mag. Felforraljuk, és 60-120 perc alatt puhára főzzük. A búzát leszűrjük, félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.

3. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, grillrácson vagy grillserpenyőben mindkét oldalán 30-30 másodperc alatt megsütjük.

4. Tálra rendezzük, sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk. Petrezselyemmel és mentával megszórjuk, majd a búzát rákanalazzuk.

5. Ráöntjük a búzára a maradék olajat és citromlevet, a pirított diót a tetejére morzsoljuk, megszórjuk a parmezánforgáccsal, és és mentával díszítve azonnal tálaljuk.

Cukkinis búza dióval és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 740 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
Cukkinis búza dióval és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
tippek, fortélyok