Zöldcitromos túrótorta



Elkészítés:
1. Előkészítünk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát. Tálban összekeverjük az összemorzsolt korpás kekszet a cukorral és a vajjal.
2. Erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
3. A töltelékhez a zselatint meleg vízben feloldjuk. A felvert tojást lábosba tesszük, belekeverjük a cukrot és a reszelt zöldcitromhéjat.
4. Kis lángon, fakanállal állandóan keverve addig főzzük, amíg be nem vonja egy fém kanál hátát. Azonnal áttesszük egy jeges vízzel félig teli tálba és kihűlésig keverjük.
5. Robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük a puha vajat a natúr tejszínkrémsajttal. A vajkrémbe alacsony fokozaton belekeverjük a zöldcitromos krémet. Végül 45 percre hűtőszekrénybe tesszük.
6. A legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt. Hablapáttal óvatosan a krémbe vegyítjük. Megtöltjük vele a tortát és további 180 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
7. A kapcsos peremet eltávolítva tálra csúsztatjuk, zöldcitromkarikákkal díszítjük.