Sertésborda litván módra

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertésborda litván módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg szilva
2 db alma
50 dkg szeletelt fejes káposzta
70 dkg sertésborda
½ dl fehérbor
3 evőkanál kristálycukor
1 kisebb fej szeletelt hagyma
ízlés szerint szegfűszeg
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint
kevés ecet
igény szerint zsiradék

Elkészítés:

1. A hússzeleteket roston megsütjük.

2. A hagymát zsiradékban megpirítjuk, összekeverjük a fejes káposztával, a kristálycukorral, a fehérborral, kevés ecettel, a sóval, a köménymaggal és a szegfűszeggel.

3. Amikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a hámozott és szeletelt almákat, és a kimagozott szilvákat, majd az egészet puhára pároljuk.

4. A sült bordákat a párolt keverékkel tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sertésborda litván módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 145 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Receptfüzet Receptfüzet
(Állatforgalmi és Húsipari Tröszt)

bővebben...
Sertésborda litván módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Receptfüzet Receptfüzet
(Állatforgalmi és Húsipari Tröszt)

bővebben...
most van szezonja