Keréktészta pestóval és koktélparadicsommal

| Pesztós keréktészta receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Keréktészta pestóval és koktélparadicsommal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg félbevágott koktélparadicsom
50 dkg keréktészta
4 dkg fenyőmag
5 dkg reszelt pecorino sajt
1 csokor bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
7 és fél dkg tisztított mandula
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Pirítsuk meg a fenyőmagot egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött 3 perc alatt, majd tegyük félre.

2. Pörköljük meg az előzőleg leforrázott mandulát is egy serpenyőben közepes tűz fölött világos barnára 3 perc alatt.

3. Robotgép segítségével pürésítsük a fokhagymát. Adjuk hozzá a mandulát és a sajtot, és keverjük simára. Sóval, borssal ízesítsük.

4. Apránként adjuk hozzá az olajat, míg a pesto sűrű krém lesz.

5. Ezalatt főzzük meg a tésztát sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Szűrjük le, de tegyünk félre 2 evőkanál főzővizet.

6. Adjuk a meghagyott főzővizet a pestóhoz és keverjük össze jól. Tegyük a pestót, a paradicsomot, a fenyőmagot és a tésztát egy nagy salátástálba, és keverjük össze jól. Bazsalikomlevéllel díszítve melegen tálaljuk.

Keréktészta pestóval és koktélparadicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 345 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Keréktészta pestóval és koktélparadicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
recept beküldése