Körtés reform sütemény



Elkészítés:
1. Egy mélyebb (1 literes) peremes tepsit vagy tálat kikenünk margarinnal.
2. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, negyedeljük (1. kép). Ezután egy tálban összekeverjük a gyömbérrel, a sziruppal és a narancslével. A kész keveréket az előkészített formába tesszük.
3. A tetejére szánt morzsához a lisztet egy tálba szitáljuk. A margarint a kezünkkel beledörzsöljük, hogy morzsalékos masszát kapjunk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot, a zabpelyhet (2. kép) és a szirupot, és az egészet jól összekeverjük.
4. A morzsát a körtekeverék tetején elosztjuk (3. kép). A zabpelyhes körtét 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
![]() |
![]() |
![]() |