Ropogós csók



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. Kivajazunk 2 sütőlemezt.
2. Az aszalt bogyós gyümölcsöt (a legjobb, ha mindhárom fajtát keverve, de bármelyik külön-külön is megteszi) 10-15 percre a borba áztatjuk. Lecsöpögtetjük, papírtörlőn megszárítjuk.
3. Egy sütőlemezen szétterítjük a mandulát és a fenyőmag egyharmadát. 4-5 percig pirítjuk.
4. A sütő hőmérsékletét 180 fokra növeljük. A pirított mandulát és fenyőmagot robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd belekeverjük a tojásfehérjét és a mandulaaromát. Végül hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket is.
5. A tésztából kisebb golyókat formálunk. Beleforgatjuk a maradék fenyőmagba, majd áttesszük a sütőlemezre, egymástól 2-3 cm távolságban. Kissé szétlapítjuk, majd 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha elkészült, rácsra téve teljesen kihűtjük. (Egy hétig eltartható.)