Bécsi szelet

Wienerschnitzel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bécsi szelet
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet 20 dkg-os borjúhús
1 db citrom
3 dkg vaj
3 evőkanál napraforgóolaj
15 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
3 evőkanál liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megvásárolt borjúszeleteket először átlátszó fóliával borítjuk, majd kiklopfoljuk.

2. Előveszünk három nagy mélytányért. Az elsőbe öntjük a lisztet, a másikban villával fölverjük a tojásokat, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát.

3. A szeleteket kissé megsózzuk, megborsozzuk. Megforgatjuk a lisztben, majd lerázzuk, hogy ne ragadjon rá túl sok. Aztán a felvert tojásba mártjuk, végül pedig lazán megforgatjuk a szemlemorzsában, de nem nyomkodjuk rá túl erősen a panírt.

4. Egy nagy serpenyőben megmelegítjük az olajat, beledobjuk a vajat, hogy fölhabosodjon. Beletesszük a hússzeleteket, egyik oldalukat aranybarnára sütjük, aztán megfordítjuk, és készre sütjük, oldalanként ez 2-3 percig tart. Fölszeleteljük a citromot, és minden tányérra teszünk egy darabot.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Bécsi szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 809 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Bécsi szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
facebook