Bécsi szelet
Wienerschnitzel



Elkészítés:
1. A megvásárolt borjúszeleteket először átlátszó fóliával borítjuk, majd kiklopfoljuk.
2. Előveszünk három nagy mélytányért. Az elsőbe öntjük a lisztet, a másikban villával fölverjük a tojásokat, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát.
3. A szeleteket kissé megsózzuk, megborsozzuk. Megforgatjuk a lisztben, majd lerázzuk, hogy ne ragadjon rá túl sok. Aztán a felvert tojásba mártjuk, végül pedig lazán megforgatjuk a szemlemorzsában, de nem nyomkodjuk rá túl erősen a panírt.
4. Egy nagy serpenyőben megmelegítjük az olajat, beledobjuk a vajat, hogy fölhabosodjon. Beletesszük a hússzeleteket, egyik oldalukat aranybarnára sütjük, aztán megfordítjuk, és készre sütjük, oldalanként ez 2-3 percig tart. Fölszeleteljük a citromot, és minden tányérra teszünk egy darabot.