Ázsiai sült tészta



Elkészítés:
1. A tésztát 2 liter forró, sós vízben kb. 5 percig főzzük (a csomagoláson pontosan megadják, mennyi ideig), de nem túl puhára, hiszen még sütjük is. Egy szűrőbe öntjük, és alaposan lecsöpögtetjük.
2. a csirkehúst kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. Az újhagymát megmossuk, a zöldjéből csak azt vágjuk le, ami már nem látszik frissnek. A hagyma végéről eltávolítjuk a gyökérszálakat, a többi részét finomra vágjuk, karikára vagy csíkokra. A gyömbért és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, nagyon finomra aprítjuk. A chilipaprikát szétmorzsoljuk vagy finomra aprítjuk.
3. Egy nagy serpenyőben vagy wokban 3-4 evőkanál olajat szétkenünk egy ecsettel, és jól felforrósítjuk. Beletesszük a csirkehúst, folyamatosan, erősen kevergetjük, és csak 1-2 percig sütjük. Aztán félrehúzzuk, középen friss olajban elősütjük a hagymát, gyömbért, fokhagymát és a chilit.
4. Ezután az utolsó olajcsöppekhez a tésztát tesszük a serpenyőbe (wokba) - és folyton kevergetjük! Kb. 1 perc múlva meglocsoljuk a szójaszósszal és a citromlével, ez szépen sistereg, és csodálatos, távol-keleti illata van. Azonnal tálaljuk.