Ricottás nudli spenóttal

Strangolapetri

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ricottás nudli spenóttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg puha ricotta sajt
1 zacskó parajpüré
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
10 dkg liszt
10 dkg frissen reszelt pecorino sajt
2 db tojás
ízlés szerint reszelt sajt
néhány zsályalevél
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kivesszük a spenótot a zacskóból, és egy tányérra vagy tálba állított szűrőben hagyjuk kiolvadni. Ez kb. fél napig tart, tehát a legjobb, ha már reggel kivesszük a fagyasztóból.

2. A spenót azonban még lecsöpögtetés után is túl nedves. Ezért nyomkodjuk ki kézzel, amennyire csak tudjuk. Megmossuk és szárazra rázzuk a petrezselyemzöldet, majd apróra vágjuk a leveleit.

3. A ricottát elkeverjük a tojásokkal és a pecorinóval. Belekeverjük a spenótot, a petrezselyemzöldet és a lisztet. A tésztának puhának és könnyen formázhatónak kell lennie. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

4. Egy nagy fazékban jó sok vizet forralunk, és a ricottás masszából két teáskanállal nudlikat formázunk. A tésztának jól össze kell állnia, nem baj, ha a nudlik nem tökéletesek. Egy belisztezett deszkára tesszük őket.

5. Ha az egész masszát kiszaggattuk, a nudlikat a deszkáról a vízbe gurítjuk. Alacsonyabbra vesszük a hőfokot, és kb. 10 percig főzzük a nudlikat. Ha feljönnek a víz tetejére, készen vannak.

6. Felmelegítjük a vajat és az olajat - az olajtól a vaj nem ég oda olyan könnyen -, és egy kicsit megsütjük benne a zsályaleveleket.

7. Szűrőkanállal kihalásszuk a fazékból a nudlikat, mélytányérokba tesszük, és zsályás vajjal meglocsoljuk őket. Végül ízlés szerint meghintjük reszelt vagy forgácsolt sajttal.

Ha friss spenótból készítenénk: vásároljunk 60-70 dekát, a vastag szárakat vágjuk le. Hideg vízben áztassuk ki, és csöpögtessük le a leveleket. Forraljunk fel egy nagy fazékban 2-3 cm-nyi vizet, majd sózzuk meg. Tegyük bele a spenótot, és várjuk meg, amíg összeesik. Utánaöntsük szűrőbe, engedjünk rá hideg vizet, és csöpögtessük le.
Ricottás nudli spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 864 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Ricottás nudli spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
recept beküldése