Ricottás nudli spenóttal
Strangolapetri



Elkészítés:
1. Kivesszük a spenótot a zacskóból, és egy tányérra vagy tálba állított szűrőben hagyjuk kiolvadni. Ez kb. fél napig tart, tehát a legjobb, ha már reggel kivesszük a fagyasztóból.
2. A spenót azonban még lecsöpögtetés után is túl nedves. Ezért nyomkodjuk ki kézzel, amennyire csak tudjuk. Megmossuk és szárazra rázzuk a petrezselyemzöldet, majd apróra vágjuk a leveleit.
3. A ricottát elkeverjük a tojásokkal és a pecorinóval. Belekeverjük a spenótot, a petrezselyemzöldet és a lisztet. A tésztának puhának és könnyen formázhatónak kell lennie. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
4. Egy nagy fazékban jó sok vizet forralunk, és a ricottás masszából két teáskanállal nudlikat formázunk. A tésztának jól össze kell állnia, nem baj, ha a nudlik nem tökéletesek. Egy belisztezett deszkára tesszük őket.
5. Ha az egész masszát kiszaggattuk, a nudlikat a deszkáról a vízbe gurítjuk. Alacsonyabbra vesszük a hőfokot, és kb. 10 percig főzzük a nudlikat. Ha feljönnek a víz tetejére, készen vannak.
6. Felmelegítjük a vajat és az olajat - az olajtól a vaj nem ég oda olyan könnyen -, és egy kicsit megsütjük benne a zsályaleveleket.
7. Szűrőkanállal kihalásszuk a fazékból a nudlikat, mélytányérokba tesszük, és zsályás vajjal meglocsoljuk őket. Végül ízlés szerint meghintjük reszelt vagy forgácsolt sajttal.