Sütőtökös-mazsolás szelet - krémsajttal



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit.
2. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót tálba szitáljuk.
3. A tojásokat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a sütőtökpürét, majd a száraz adalékokat és a mazsolát.
4. A tésztát tepsibe rakjuk. 25-30 percig sütjük. Fogpiszkálóval kipróbáljuk, megsült-e. A Tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Sütés közben elkészítjük a krémsajtos bevonót. Ehhez robotgéppel, közepes sebességgel a krémsajtot, porcukrot és a frissen reszelt citromhéjat fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, a kapott keverékkel bekenjük a tésztát, majd felszeteljük. 3 napig eltartható a hűtőben.