Halászlé szardíniából

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halászlé szardíniából
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg szardínia
4 evőkanál olívaolaj
1 szál petrezselyem
1 szál kakukkfű
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg paradicsom
100 dkg újburgonya
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
kevés sáfrány

Elkészítés:

1. Mossuk meg a szardíniát, és kaparjuk le a pikkelyeket; belezzük ki, és szárítsuk meg itatóspapíron. Mossuk meg a paradicsomot, szárítsuk meg, vágjuk négyfelé. Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdet.

2. Öntsük az olívaolajat egy wokba, és tegyük nagy lángra; adjuk hozzá a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, az édesköményt, a petrezselymet, a kakukkfüvet és a karikára vágott burgonyát. Fedő nélkül süssük 5 percig.

3. Amikor a burgonya kezd megpuhulni (de még nem sült meg egészen), adjuk hozzá a szardíniát, és hagyjuk forrni 4-5 percig (a főzési idő a szardíniák nagyságától függ).

4. Tálaláskor öntsük a burgonyát és a szardíniát egy nagy, előmelegített levesestálba. Törjük át szűrőn a maradék levest, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a sáfrányt, majd tegyük vissza tűzre. Amikor az egész jó meleg, öntsük a szardíniára, és kínáljuk azonnal.

Halászlé szardíniából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 915 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
Halászlé szardíniából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
tippek, fortélyok