Halászlé szardíniából



Elkészítés:
1. Mossuk meg a szardíniát, és kaparjuk le a pikkelyeket; belezzük ki, és szárítsuk meg itatóspapíron. Mossuk meg a paradicsomot, szárítsuk meg, vágjuk négyfelé. Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdet.
2. Öntsük az olívaolajat egy wokba, és tegyük nagy lángra; adjuk hozzá a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, az édesköményt, a petrezselymet, a kakukkfüvet és a karikára vágott burgonyát. Fedő nélkül süssük 5 percig.
3. Amikor a burgonya kezd megpuhulni (de még nem sült meg egészen), adjuk hozzá a szardíniát, és hagyjuk forrni 4-5 percig (a főzési idő a szardíniák nagyságától függ).
4. Tálaláskor öntsük a burgonyát és a szardíniát egy nagy, előmelegített levesestálba. Törjük át szűrőn a maradék levest, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a sáfrányt, majd tegyük vissza tűzre. Amikor az egész jó meleg, öntsük a szardíniára, és kínáljuk azonnal.