Tunéziai sárgarépatorta

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tunéziai sárgarépatorta
Adag: 1 tortaforma (26 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg durvára vágott dióbél
12 dkg datolya
4 szál sárgarépa
1 csipet
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
másfél teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál vaníliakivonat
12 dkg puha vaj
2 evőkanál méz
2 db tojás
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sót.

3. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a vajat a cukorral, a mézzel és a vaníliakivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat.

4, A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük, a kimagozott datolyát felaprítjuk. A durvára vágott dióval együtt a tésztába keverjük.

5. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 50-60 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

6. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.

Tunéziai sárgarépatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 279 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Tunéziai sárgarépatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
könyvek