Tunéziai sárgarépatorta



Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sót.
3. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a vajat a cukorral, a mézzel és a vaníliakivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat.
4, A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük, a kimagozott datolyát felaprítjuk. A durvára vágott dióval együtt a tésztába keverjük.
5. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 50-60 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
6. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.