Tonhalszeletek caponatával
Tonno con caponata



Elkészítés:
1. Öntsünk egy serpenyőbe kevés extraszűz olívaolajat, forrósítsuk fel és süssük meg benne a padlizsánkockákat, majd tegyük félre.
2. Ezután először a forró olajba a lilahagymát tegyük bele, majd a paprikát, végül pedig a cukkinit.
3. Kis idő (3-4 perc) elteltével adjuk hozzá a többi hozzávalót: a mazsolát, a fenyőmagot, a cukrot, az ecetet, a pisztáciát és végül a sült padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha a caponata kész, tegyük félre, de tartsuk melegen, míg a tonhalszeleteket megsütjük.
4. A tonhalszeletek legyenek legalább 2,5 cm vastagok, hogy sütés közben ne száradjanak ki. Legelőször sózzuk, borsozzuk őket, majd egy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk fel kevés extraszűz olívaolajat. Egy gerezd fokhagymát kés lapjával roppantsunk össze, és tegyük az olajba, futtassuk meg egy kicsit, aztán vegyük ki.
5. Ha az olaj már jó forró, süssük a halszeleteket oldalanként 1 percig. Ha a tonhal kész, azonnal tálaljuk a melegen tartott caponata mellé.