Tonhalszeletek caponatával

Tonno con caponata

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tonhalszeletek caponatával
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg tonhal
1 gerezd fokhagyma
3 dkg pisztácia
1 evőkanál fehér balzsamecet
3 dkg fenyőmag
3 dkg mazsola
10 dkg kockára vágott cukkini
10 dkg apróra vágott piros húsú paprika
10 dkg apróra vágott lilahagyma
10 dkg kockára vágott padlizsán
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Öntsünk egy serpenyőbe kevés extraszűz olívaolajat, forrósítsuk fel és süssük meg benne a padlizsánkockákat, majd tegyük félre.

2. Ezután először a forró olajba a lilahagymát tegyük bele, majd a paprikát, végül pedig a cukkinit.

3. Kis idő (3-4 perc) elteltével adjuk hozzá a többi hozzávalót: a mazsolát, a fenyőmagot, a cukrot, az ecetet, a pisztáciát és végül a sült padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha a caponata kész, tegyük félre, de tartsuk melegen, míg a tonhalszeleteket megsütjük.

4. A tonhalszeletek legyenek legalább 2,5 cm vastagok, hogy sütés közben ne száradjanak ki. Legelőször sózzuk, borsozzuk őket, majd egy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk fel kevés extraszűz olívaolajat. Egy gerezd fokhagymát kés lapjával roppantsunk össze, és tegyük az olajba, futtassuk meg egy kicsit, aztán vegyük ki.

5. Ha az olaj már jó forró, süssük a halszeleteket oldalanként 1 percig. Ha a tonhal kész, azonnal tálaljuk a melegen tartott caponata mellé.

A caponata készítésénél hagyományosan a padlizsánt sütik meg először, mert ez ad az ételnek finom ízt, de a sült padlizsánkockákat csak a legvégén adják a többi hozzávalóhoz.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tonhalszeletek caponatával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1004 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Tonhalszeletek caponatával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
vegetáriánus ételek