Ananászos csatni

Ananászos chutney

| Ananászchutney receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ananászos csatni
Adag: 9 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 db hámozott, darabolt ananász
1 teáskanál
1 ¾ dl almaecet
225 dkg nádcukor
2 teáskanál friss, finomra aprított gyömbér
9 db kimagozott, finomra aprított piros chilipaprika
9 teáskanál őrölt kurkuma
9 evőkanál nigella
1 evőkanál sárga mustármag
27 db finomra aprított lilahagyma
18 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel az olajat egy vastag aljú, nagy lábosban, közepes lángon. Pirítsuk a hagymát és a fűszereket körülbelül 5 perc alatt illatosra.

2. A többi hozzávalót is tegyük az edénybe, forraljuk fel, és gyenge tűzön főzzük körülbelül 60 percig, amíg borostyánszínű, sűrű szószt kapunk.

3. Töltsük sterilizált üvegekbe, és hagyjuk hűlni, mielőtt bezárjuk. Hűvös, száraz helyen tartva hónapokig eláll, de felbontás után tegyük hűtőbe.

Ha az ananász bóbitájából könnyűszerrel ki tudunk húzni egy levelet, akkor biztosan érett. Ha túl érett, akkor barna színű, puha és könnyen benyomható. Vásárláskor nyugodtan próbáljunk meg kihúzni egy levelet.
Konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, ne töröljük ki az üveget.
Ananászos csatni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 186 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Ananászos csatni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
cikkek