Édeskömény leves

Suppa de frenucu, Zuppa di finocchi

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édeskömény leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg friss, szeletelt pecorino sajt
3 és fél evőkanál extraszűz olívaolaj
3 dkg vaj
30 dkg kenyér
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az édesköményt folyó víz alatt mossuk meg, és vékonyan szeleteljük fel. Egy fazékban forraljunk sós vizet, és kb. 20 perc alatt főzzük benne puhára.

2. Közben egy nagy serpenyőben olvasszuk össze a vajat és az olívaolajat, majd pirítsuk meg benne a másfél centiméter vastagra vágott kenyérszeleteket.

3. Amikor az édeskömény megfőtt, szűrjük le, terítsük a felét egy sütőtálba, tegyünk a tetejére egy réteg pirítóst, arra pedig a sajtszeletek felét. Tegyük rá az édeskömény másik felét is, hintsünk rá sót és frissen őrölt fekete borsot, majd fedjük le a maradék sajttal.

4. Öntsünk rá két merőkanálnyit az édeskömény főzővizéből, és szórjunk a tetejére vajdarabokat. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, míg a sajt megolvad és megpirul. Azonnal tálaljuk.

Édeskömény leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 256 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Édeskömény leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
könyvek