Bárányburger padlizsánnal és fetával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bárányburger padlizsánnal és fetával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg morzsolt feta sajt
4 db teljes kiőrlésű hamburger zsemle
3 evőkanál friss, apróra vágott menta
1 nagyobb héjas, vékonyra szeletelt padlizsán
1 kisebb fej vékonyra szeletelt lilahagyma
2 nagyobb szeletelt paradicsom
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 db finomra reszelt, héja citrom
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál őrölt koriander
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húspogácsához egy nagy tálban kézzel jól dolgozzuk össze a darált húst a korianderrel, a római köménnyel, ízlés szerint sóval és borssal.

2. Formáljunk a masszából négy, azonos méretű húspogácsát. Tegyük őket tányérra, fedjük le, és rakjuk a hűtőbe legalább 120 percre vagy akár egy éjszakára.

3. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt közepesnél nagyobb lángon, vagy melegítsük elő az asztali grillt közepesnél magasabb fokozaton. A padlizsánszeleteket kenjük meg olajjal, hintsük rájuk sót és borsot. Grillezzük őket időnként megfordítva 4-5 percig, amíg átsülnek. Szórjunk a padlizsánkarikákra mentát, citromhéjat, és locsoljunk rájuk citromlevet.

4. Grillezzük a húspogácsákat oldalanként 3-4 percig, ha enyhén, hosszabb ideig, ha jobban átsütve szeretjük.

5. A félbevágott zsemléket pirítsuk meg vágott oldalukkal lefelé, 2-3 perc alatt a grillen.

6. A zsemlék alsó felére tegyünk paradicsomot, húspogácsát, grillezett padlizsánt, sajtot és hagymát, aztán fedjük le őket a zsemle másik felével, és tálaljuk forrón.

A bárányhús elegendő zsiradékot tartalmaz, ezért a grillezéshez ebben a receptben nem szükséges olaj.
Bárányburger padlizsánnal és fetával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 60 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Bárányburger padlizsánnal és fetával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
most van szezonja