Bárányburger padlizsánnal és fetával



Elkészítés:
1. A húspogácsához egy nagy tálban kézzel jól dolgozzuk össze a darált húst a korianderrel, a római köménnyel, ízlés szerint sóval és borssal.
2. Formáljunk a masszából négy, azonos méretű húspogácsát. Tegyük őket tányérra, fedjük le, és rakjuk a hűtőbe legalább 120 percre vagy akár egy éjszakára.
3. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt közepesnél nagyobb lángon, vagy melegítsük elő az asztali grillt közepesnél magasabb fokozaton. A padlizsánszeleteket kenjük meg olajjal, hintsük rájuk sót és borsot. Grillezzük őket időnként megfordítva 4-5 percig, amíg átsülnek. Szórjunk a padlizsánkarikákra mentát, citromhéjat, és locsoljunk rájuk citromlevet.
4. Grillezzük a húspogácsákat oldalanként 3-4 percig, ha enyhén, hosszabb ideig, ha jobban átsütve szeretjük.
5. A félbevágott zsemléket pirítsuk meg vágott oldalukkal lefelé, 2-3 perc alatt a grillen.
6. A zsemlék alsó felére tegyünk paradicsomot, húspogácsát, grillezett padlizsánt, sajtot és hagymát, aztán fedjük le őket a zsemle másik felével, és tálaljuk forrón.