Nápolyi ricottatorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nápolyi ricottatorta
Adag: 1 egész
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél adag olasz piskóta
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál víz
6 cl rum
13 dkg reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

1. A másfél adag olasz piskótát egy téglalap alakú tepsiben sütjük meg.

2. A vizet a kristálycukorral lábosba tesszük és felforraljuk. Keverés nélkül aranysárga sziruppá főzzük.

3. A ricottát szitán átpasszírozzuk, kikeverjük a sziruppal, a likőrrel és a vaníliakivonattal.

4. A tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk 2 kanál rummal. Megkenjük a túrókrém felével és meghintjük a reszelt csokoládé felével.

5. Megismételjük a rétegzést. 120 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

Olasz piskóta

Olasz piskóta
6 db tojás
1 csipet
1 késhegynyi sütőpor
0.5 teáskanál reszelt citromhéj
13 dkg liszt

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (a legmagasabb fokozaton) fehéredésig, nagyon sűrűre keverjük a tojássárgáját a cukorral és a reszelt citromhéjjal.

3. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat. Tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük.

4. A tésztát gyors mozdulatokkal a kivajazott formába simítjuk és 35-45 perc alatt rugalmas tapintásúra, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A süteményt 5 percig a formában hagyjuk kihűlni. A kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Visszafordítjuk és teljesen kihűtjük.

Nápolyi ricottatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1578 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Nápolyi ricottatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
vegetáriánus ételek

Kapcsolódó receptek (olasz piskóta összetevők alapján)