Körtés-csokoládés cannelloni

| Körtés-csokoládés cannelloni receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Körtés-csokoládés cannelloni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db érett körte
4 nagyobb cannelloni
1 teáskanál kukoricaliszt
20 cl tejszín
másfél dkg vaj

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy sütőlemezt vajazzunk ki a vaj egyharmadával. Hámozzuk meg a körtét, és vágjuk nagyon kis kockákra (kb. fél centiméteresekre).

2. Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a maradék vajat. Öntsük bele a kockákra vágott körtét és a cukrot. Főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a híg tejszín felét, valamint a kukoricalisztet. Állítsuk kicsire a lángot, folyamatosan kevergessük, amíg a folyadék el nem tűnik. Krémes és sűrű, gyümölcsdarabokat is tartalmazó körtekrémet kell kapnunk.

3. Töltsük meg ezzel a keverékkel a cannellonikat, és helyezzük el a kivajazott sütőlemezen. Takarjuk be alumíniumfóliával, és 15 percre tegyük a sütőbe. Vegyük le a fóliát, és és süssük még további 20 percig.

4. Eközben készítsük el a csokoládémártást. Törjük apró darabokra a csokoládét, és vízgőz felett olvasszuk fel. Amikor megolvadt, a maradék híg tejszínt öntsük bele. Keverjük meg.

5. Amikor a cannelloni megsült, rendezzük el a tányérokon, és csorgassuk a tetejére a csokoládémártást.

A körte és cannelloni kombináció teljesen megszokott dolog Olaszországban. Ami kevésbé az, hogy a körtét a cannelloni körítésére, a csokoládét pedig paradicsompüré helyett használjuk! A cannellonit előre is el lehet készíteni, és hidegen tálalhatjuk a forró csokoládébevonattal.
Körtés-csokoládés cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1165 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Leszámolás a nagyi főztjével ,
Leszámolás a nagyi főztjével
(Alexandra Kiadó, 2007)

Félreértés ne essék: nagyon szeretjük a nagymamánkat! Ahogy a töltött káposztát, a mákos tésztát és a túrós rétest is imádjuk. Viszont nagyon unjuk már, hogy a mai szakácskönyvekben is csak ezekről olvashatunk. Ebben a... bővebben...
Körtés-csokoládés cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Leszámolás a nagyi főztjével ,
Leszámolás a nagyi főztjével
(Alexandra Kiadó, 2007)

Félreértés ne essék: nagyon szeretjük a nagymamánkat! Ahogy a töltött káposztát, a mákos tésztát és a túrós rétest is imádjuk. Viszont nagyon unjuk már, hogy a mai szakácskönyvekben is csak ezekről olvashatunk. Ebben a... bővebben...
recepttár