Almás, mézes és diós palacsinta

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás, mézes és diós palacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg dióbél
4 evőkanál méz
1 adag édes palacsintatészta
2 db alma
1 kisebb pohár calvados pálinka
1 csomag vaníliás cukor
1 diónyi vaj

Elkészítés:

1. Készítsük el az édes palacsintatésztát az alrecept leírása szerint.

2. Hámozzuk meg az almát, és vágjuk vékony csíkokra.

3. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, majd tegyük bele az almát, hogy megpuhuljon. Öntsük rá a mézet, és készítsünk gyenge karamellt.

4. Süssük meg a palacsintát, töltsük meg almával és dióbéldarabkákkal.

5. Hajtsuk négybe, szórjuk meg vaníliás cukorral. Ha szeretjük, öntsünk rá a Calvadosból, és gyújtsuk meg.

Palacsintatészta

Palacsintatészta
1.5 dl tej
15 dkg búzaliszt
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
1 csipet
3 kisebb tojás vagy
2 nagyobb tojás

1. Szórjuk a lisztet egy nagy salátástálba, és szitáljuk át. A közepében egy mélyedésbe öntsük bele a tojásokat, a tejet, az olajat és a sót.

2. Verjük fel erőteljesen addig, amíg kissé folyékony, de sima tésztát kapunk.

3. Ha édes palacsintát akarunk, adjuk hozzá a porcukrot.

4. Borítsunk egy tiszta konyharuhát a salátástálra, és hagyjuk pihenni a tésztát legalább 60 percig.

Almás, mézes és diós palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 66 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
Almás, mézes és diós palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
pinterest