Almás, mézes és diós palacsinta



Elkészítés:
1. Készítsük el az édes palacsintatésztát az alrecept leírása szerint.
2. Hámozzuk meg az almát, és vágjuk vékony csíkokra.
3. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, majd tegyük bele az almát, hogy megpuhuljon. Öntsük rá a mézet, és készítsünk gyenge karamellt.
4. Süssük meg a palacsintát, töltsük meg almával és dióbéldarabkákkal.
5. Hajtsuk négybe, szórjuk meg vaníliás cukorral. Ha szeretjük, öntsünk rá a Calvadosból, és gyújtsuk meg.
Palacsintatészta

1. Szórjuk a lisztet egy nagy salátástálba, és szitáljuk át. A közepében egy mélyedésbe öntsük bele a tojásokat, a tejet, az olajat és a sót.
2. Verjük fel erőteljesen addig, amíg kissé folyékony, de sima tésztát kapunk.
3. Ha édes palacsintát akarunk, adjuk hozzá a porcukrot.
4. Borítsunk egy tiszta konyharuhát a salátástálra, és hagyjuk pihenni a tésztát legalább 60 percig.