Morzsás lepény

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Morzsás lepény
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg liszt
5 dkg vaj
1 db tojás
1 csipet
1 tasak vanilincukor
1 tasak szárított élesztő
2 dl tej
Morzsához:
30 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
1 tasak vanilincukor

Elkészítés:

1. A tepsit kivajazzuk. A morzsához a vajat lábosba tesszük és kis lángon megolvasztjuk. Kissé lehűtjük.

2. A tejet lábosba öntjük, megmelegítjük, beletesszük a vajat.

3. A lisztet, a szárított élesztőt, a cukrot, a vanilincukrot és a sót tálba tesszük és összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a tejes-vajas keveréket. A hozzávalókat kézi robotgép dagasztófejével összedolgozzuk. Először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk.

4. A tésztát tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen annyi ideig kelesztjük, amíg láthatóan megdagad (kb. 20 perc).

5. A morzsához a réteslisztet, a cukrot és a vanilincukrot tálba tesszük és összekeverjük.

6. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. (1. kép)

7. Kézi robotgép habverő fejével összedolgozzuk a hozzávalókat. Addig keverjük, amíg a morzsa a kívánt szemcsenagyságot el nem éri (minél tovább keverjük, annál nagyobbak a szemcsék). (2. kép)

8. A sütőt 200 fokra (légkeverésesnél 180-ra) előmelegítjük. A tésztát és a deszkát is liszttel behintjük. Még egyszer alaposan átgyúrjuk. A tésztát a tepsiben kinyújtjuk, a sarkokba is belenyomkodjuk.

9. A morzsát a tésztára szórjuk. (3. kép)

10. A tésztát meleg helyen annyi ideig kelesztjük, amíg láthatóan megdagad (kb. 15 perc).

11. Sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt megsütjük.

12. A tepsit rácsra tesszük, a süteményt kihűtjük.

Morzsás lepény Morzsás lepény Morzsás lepény
Morzsás lepény
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3638 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
Morzsás lepény
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
hírlevél