Pisztáciatorta

| Pisztáciafelfújt receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pisztáciatorta
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg tisztított pisztácia
1 csipet
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál reszelt citromhéj
3 db tojás

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Kis lábosban vizet forralunk, beletesszük a tisztított, natúr pisztáciát. Körülbelül 30 másodperc múlva leszűrjük, papírtörlőn megszárítjuk, majd a törlővel megdörzsöljük, hogy a lila héja lejöjjön.

3. A pisztáciát a cukorral együtt robotgépben finomra daráljuk.

4. Tálba összekeverjük a tojások sárgáját a reszelt citromhéjjal, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.

5. Másik tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük.

6. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 25-35 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.

Szokatlan, hogy egy süteményben se liszt, se vaj ne legyen - a színéről már ne is beszéljünk!
Pisztáciatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1222 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Pisztáciatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
hírlevél