Vajas málnakrém

Vajas málnacurd

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vajas málnakrém
Adag: 1 adag (2 üveg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 és fél dkg sótlan, kockára vágott vaj
25 dkg friss málna
1 db felvert tojás
4 nagyobb tojássárgája
15 dkg porcukor
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé

Elkészítés:

1. A málnát robotgépben összekeverjük a citromlével, majd átszűrjük, hogy ne maradjanak benne magok.

2. A pürét átöntjük egy nyeles lábasba, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd kis lángon addig kevergetjük, amíg a vaj és a cukor fel nem olvad. A keveréket átöntjük egy tűzálló tálba, és hagyjuk egy kicsit hűlni.

3. A tűzálló tálat enyhén gyöngyöző víz fölé állítjuk (vízfürdő). A tálnak csak az alja érhet bele a vízbe. (A tál és a víz közé kisebb nyeles lábast helyezhetünk, hogy a víz ne érintkezzen közvetlenül a tál aljával. Így csak gőzöljük a krémet, és bár az elkészítési idő hosszabb lesz, finom állagú curdot készíthetünk.)

4. A tojássárgákat és az enyhén felvert egész tojást finom lyukú szűrőn átszűrjük a tálba, állandó keverés mellett. A keveréket 25-30 percig főzzük-gőzöljük, vagy addig, amíg be nem sűrűsödik, és bevonatot nem képez a fakanálon. A curd állaga akkor megfelelő, ha a fakanál hátulján végighúzott ujjunk tiszta nyomot hagy a kanálon. (Ha a krém rotyogni vagy forrni kezdene, azonnal lépjünk közbe, nehogy összecsomósodjon a tojás. Az edényt húzzuk le a tűzhelyről. Állítsuk a tálat jeges vízbe, és kevergessük a krémet, amíg kihűl, vagy magát a krémet is átönthetjük egy hideg tálba, és kevergethetjük, hogy valamelyest lehűljön, így még megakadályozhatjuk a csomósodást.)

5. Az elkészült krémet azonnal húzzuk le a tűzhelyről, és merjük előmelegített, tiszta üvegekbe. Azonnal fedjük le viaszolt papírral, csavarjuk rá a fedelet, és címkézzük fel. Hűtőben 1 hónapig eláll.

A főzési folyamatot felgyorsíthatjuk, ha a porcukrot előmelegített sütőben kb. 5 percig melegítjük, és így adjuk a püréhez.
Ezt a krémet kínálhatjuk joghurt-öntetként, vagy tejszínhab és habcsók mellé adva pompás desszertet kreálhatunk belőle.
Vajas málnakrém
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 349 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
Vajas málnakrém
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
szólj hozzá, értékelj