Pizza paprikával és articsókával

Pizza peproni e carciofi

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pizza paprikával és articsókával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 adag pizzatészta
1 teáskanál szárított kakukkfű
vagy
1 teáskanál szárított oregánó
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát, pihentetjük, majd közvetlenül a megolajozott sütőlapon nyújtjuk ki.

2. Lecsöpögtetjük és óvatosan kinyomkodjuk a paradicsomot. A lére nincs szükség a pizzához, tehát meg lehet inni vagy ki lehet önteni. A paradicsomokat nagyon apróra vágjuk vagy rúdmixerrel pürésítjük.

3. A megtisztított fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, és a paradicsomhoz adjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd a mártást a tésztára kenjük.

4. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (a légkeverésest 200 fokra). Megmossuk a paprikákat, levágjuk a végüket, és kitörjük a szártövüket. A magokat, az ereket és a magházat is kiszedjük. Először negyedekre, majd csíkokra vágjuk őket. Az articsókaszíveket szintén negyedeljük, a mozzarellát pedig kockákra vágjuk.

5. A paradicsomszószra tesszük a zöldséget, megszórjuk sóval, borssal és oregánóval (vagy kakukkfűvel). A tetejére szórjuk a sajtot, végül meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. A sütő középső részén kb. 25 percig sütjük, amíg a sajt megolvad. A pizzát kivesszük, szeletekre vágjuk, és melegen fogyasztjuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
1 teáskanál szárított élesztő
22.5 dkg finomliszt
6 evőkanál langyos víz
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál

1. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük az élesztőt. A közepébe nyomott mélyedésbe öntjük az olajat és a vizet.

2. Fakanállal vagy lisztezett kézzel folyamatosan összedolgozzuk az alapanyagokat (1. kép).

3. A tésztát enyhén lisztezett deszkára (munkalapra) borítjuk, cipót formázunk belőle (2. kép).

4. Ököllel szétnyomkodjuk (3. kép), a távolabbi végét kissé visszahajtjuk, és az egészet a tenyerünk alsó felével magunktól eltoljuk. A tésztát egy negyed fordulattal elforgatjuk, majd az előbbi visszahajtós-eltolós mozdulatot megismételjük. A tészta kidolgozását 8-10 percig folytatjuk. Végül újra cipóvá formázzuk. Akkor jó, ha szép sima és már nem ragad.

5. Visszatesszük a tálba, letakarjuk egy vékonyan beolajozott frissen tartó fóliával (vagy egy konyharuhával) (4. kép), és meleg helyen kelesztjük 60 percen át, vagy amíg a tészta duplájára nő. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy rendesen megkelt-e, hogy ujjunkkal benyomjuk, ha az ujjunk nyoma ott marad, akkor a tészta feldolgozásra kész.

Pizza paprikával és articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 595 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Pizza paprikával és articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj