Márványos krémsajtos kocka

| Csokoládés-krémsajtos sütemény receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Márványos krémsajtos kocka
Adag: 1 tepsi (16-25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csokoládés keverékhez:
1 teáskanál vaníliaaroma
6 dkg vaj
2 db tojás
6 dkg liszt
-
25 dkg krémsajt
2 evőkanál narancslé
2 evőkanál reszelt narancshéj
1 db tojás
1 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 23 x 23 cm-es tepsit.

2. A krémsajtot, a cukrot robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Belekeverjük a kukoricalisztet, a reszelt narancshéjat és a narancslevet. Hozzáadjuk a tojást, jól elkeverjük.

3. A csokolédékeverékhez a durvára vágott étcsokoládét a felvágott vajjal vízgőz felett, lassú tűzön felolvasztjuk. Félretesszük hűlni.

4. Belekeverjük a cukrot és a vaníliaaromát. Hozzáadjuk a 2 evőkanál hideg vízben elkevert tojást, majd a lisztet. A csokoládés keveréket a tepsibe öntjük.

5. Evőkanállal rárakjuk a krémsajtos keveréket, és tortalapáttal márványos mintát formázunk. 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felkockázzuk. 3 napig tartható el.

Márványos krémsajtos kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 945 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
Márványos krémsajtos kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
ételfotó