Burgonyalepény zöldfűszeres vajjal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyalepény zöldfűszeres vajjal
Adag: 4 főre (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db burgonya
2 evőkanál kukoricaliszt
1 db tojás
4 evőkanál élesztős liszt
4 evőkanál tej
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj
A fűszervajhoz:
8 szál metélőhagyma
4 szál petrezselyem
7 és fél dkg sózott vaj
3 levél rukkola
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A főzés kezdete előtt 60 perccel vegyük ki a vajat (enyhén sózott a legjobb ehhez a recepthez) a hűtőből, hogy megpuhuljon.

2. Tegyük egy kis tányérkára. Vágjunk fel apróra minden zöldfűszert, és egy villával dolgozzuk bele a vajba.Borsozzuk meg bőségesen. Keverjük össze még egyszer, majd töltsünk meg egy kis tálkát ezzel a szósszal. Fedjük le folpackkal, és tálalásig tartsuk a hűtőben.

3. Hámozzuk meg a burgonyákat, nagyságuktól függően vágjuk 4, illetve 6 darabra, majd tegyük egy vízzel telt lábasba. Ha felforrt a víz, főzzük benne 20 percig.

4. Csöpögtessük le a burgonyadarabokat, azután tegyük mélytányérba, és törjük össze villával. Öntsük rá a tejet, adjuk hozzá az élesztős lisztet, a tojást, a kukoricalisztet, és jól keverjük össze, amíg kemény tésztát nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk.

5. Osszuk szét a keveréket 8 kis kupacba. Lapítsuk le a kezünkkel, és formázzunk belőle lepényeket. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a lepényeket, és 5 percig közepes lángon süssük aranyszínűre. Azután fordítsuk meg, hogy a másik felük is megpiruljon, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és így süssük még vagy 10 percig.

Ha komplett fogást szeretnénk, csirkefalatokkal is kínálhatjuk.
Burgonyalepény zöldfűszeres vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 507 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tündérek konyhája, avagy hogyan tegyünk csodát anélkül, hogy varázslók lennénk ,
Tündérek konyhája, avagy hogyan tegyünk csodát anélkül, hogy varázslók lennénk
(Alexandra Kiadó, 2007)

A kötet több mint 50 mesébe illő és könnyen elkészíthető receptet tartalmaz. A legízletesebb és legegyszerűbben elkészíthető fogásokat gyűjti egybe, hogy a hét minden napja igazi ünnepnappá, életed tündérmesévé váljon.... bővebben...
Burgonyalepény zöldfűszeres vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tündérek konyhája, avagy hogyan tegyünk csodát anélkül, hogy varázslók lennénk ,
Tündérek konyhája, avagy hogyan tegyünk csodát anélkül, hogy varázslók lennénk
(Alexandra Kiadó, 2007)

A kötet több mint 50 mesébe illő és könnyen elkészíthető receptet tartalmaz. A legízletesebb és legegyszerűbben elkészíthető fogásokat gyűjti egybe, hogy a hét minden napja igazi ünnepnappá, életed tündérmesévé váljon.... bővebben...
lexikon