Burgonyalepény zöldfűszeres vajjal



Elkészítés:
1. A főzés kezdete előtt 60 perccel vegyük ki a vajat (enyhén sózott a legjobb ehhez a recepthez) a hűtőből, hogy megpuhuljon.
2. Tegyük egy kis tányérkára. Vágjunk fel apróra minden zöldfűszert, és egy villával dolgozzuk bele a vajba.Borsozzuk meg bőségesen. Keverjük össze még egyszer, majd töltsünk meg egy kis tálkát ezzel a szósszal. Fedjük le folpackkal, és tálalásig tartsuk a hűtőben.
3. Hámozzuk meg a burgonyákat, nagyságuktól függően vágjuk 4, illetve 6 darabra, majd tegyük egy vízzel telt lábasba. Ha felforrt a víz, főzzük benne 20 percig.
4. Csöpögtessük le a burgonyadarabokat, azután tegyük mélytányérba, és törjük össze villával. Öntsük rá a tejet, adjuk hozzá az élesztős lisztet, a tojást, a kukoricalisztet, és jól keverjük össze, amíg kemény tésztát nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk.
5. Osszuk szét a keveréket 8 kis kupacba. Lapítsuk le a kezünkkel, és formázzunk belőle lepényeket. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a lepényeket, és 5 percig közepes lángon süssük aranyszínűre. Azután fordítsuk meg, hogy a másik felük is megpiruljon, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és így süssük még vagy 10 percig.