Szicíliai kalácskoszorú

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szicíliai kalácskoszorú
Adag: 4 darab (104 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
48 dkg vaj
12 db tojás
1 csipet
4 teáskanál vaníliakivonat
8 teáskanál szódabikarbóna
3 és ¼ dl olívaolaj
3 ⅔ dl tej
72 dkg finomított kristálycukor
260 dkg liszt
A díszítéshez:

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy sütőlemezt.

2. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojást a cukorral, a sóval és a vaníliakivonattal.

3. A lisztet nagy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Beleöntjük a tojáskrémet. 0,8 dl tejet megmelegítünk, belekeverjük a szódabikarbónát, majd a tojáskrémre öntjük. Hozzáadjuk az olívaolajat és rugalmas tésztává gyúrjuk (ha szükséges, adjunk még hozzá tejet vagy olajat).

4. A tésztából egy jó nagy tojásnyi darabot lecsippentünk és félretesszük. A maradék tésztát 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán körülbelül 25 cm hosszú hengerekké formázzuk. A hengereket egymás mellé tesszük, az egyik végét összecsippentjük, majd összefonjuk.

5. A félretett tésztából vékony hengereket formázunk. A húsvéti tojásokat óvatosan a fonatba nyomjuk, a tésztacsíkokat átfektetjük rajtuk. Tojássárgájával megkenjük a kalács tetejét és 30-35 perc alatt barnára sütjük. Kihűlve fogyasztjuk.

Szicíliai kalácskoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1051 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Szicíliai kalácskoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
recept beküldése