Mentás mangósalsa
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Vágjuk végig a mangót hosszában, a mag mellett mindkét oldalon. A levágott részeket hámozzuk meg, és aprítsuk a gyümölcshúst körülbelül 1,5 cm-es kockákra. A magról vágjuk le a maradék gyümölcsöt, azt is kockázzuk fel, a magot pedig dobjuk ki.
2. Forgassuk össze a mangót egy közepes méretű tálban a hagymával és a mentával.
3. Egy kis tálban keverjük össze a lime-levet a rummal és a cukorral. Ha a cukor feloldódott, akkor locsoljuk ezt az öntetet a magóra, borsozzuk ízlés szerint, és forgassuk össze.
4. Használjuk fel azonnal, vagy légmentesen lezárva tegyük a hűtőbe, 2-3 napig eláll.
Az érett mangó színe a zöldtől a rózsapirosig terjedhet, a húsáé pedig a sárgától a narancs színűig. Olyan gyümölcsöt válasszunk, amely nyomásra enged egy kicsit.
Próbáljuk ki ezt a cseppet sem szokványos salsát marha- vagy sertéshúsos, csirkés szendvicsekhez, hamburgerekhez vagy tortillatekercsekhez.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.