Édesburgonya-hasábok

| Bő zsiradékban sült édesburgonya receptek
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édesburgonya-hasábok
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
ízlés szerint
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Melegítsük fel az olajat olajsütőben 160 fokra. Hámozzuk meg az édesburgonyát, és szeleteljük hasábokra. Törölgessük meg nedvszívó papírban.

2. Csökkentsük a hőmérsékletet 130 fokra, és süssük a hasábokat 3 percig - nem kell túlságosan megbarnulniuk. Emeljük ki az olajsütőből.

3. Állítsuk a hőfokszabályzót 180 fokra, és süssük ezen a hőfokon a burgonyát még körülbelül 1 percig.

4. Tálaljuk forrón, sóval meghintve, és adjunk mellé majonézt.

Majonéz

Majonéz
1 db tojás
1.25 dl olívaolaj vagy
1.25 dl napraforgóolaj
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál mustár
1 csipet
ízlés szerint őrölt bors

1. Feltörjük a tojást (egészen frisset használjunk, és lehetőleg szobahőmérsékletű legyen), a sárgáját egy tálba csúsztatjuk (a fehérjét félretesszük). Megsózzuk, és alaposan belekeverjük a mustárt és a citromlé felét.

2. Habverővel vagy elektromos mixerrel folytatjuk: először csak néhány cseppnyi olajat csöppentünk hozzá, és alaposan belekeverjük. Ezután már önthetjük vékony sugárban is az olajat, közben folyamatosan keverjük. Mindig csak annyi olajat öntsünk hozzá, hogy ne üljön a meg kis tócsaként a tetején, hanem azonnal eltűnjön a puha masszában, és megkösse a tojássárgája.

3. A tojásos szószból fokozatosan egyre sűrűbb, krémes állagú majonéz lesz. Ha elhasználtuk az olajat, még egy kicsit tovább keverjük, míg elérjük a kívánt állagot. Sóval, borssal és a maradék citromlével ízesítjük kedvünk szerint.

Édesburgonya-hasábok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4243 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nosztalgikus receptek gyermeklelkű felnőtteknek ,
Nosztalgikus receptek gyermeklelkű felnőtteknek
(Alexandra Kiadó, 2007)

Beteszem a kosaramba Felteszem a könyvespolcomra Íme hat kiváló alkalom, hogy nosztalgikus ételeket fogyasszunk: gyerekzsúr, kis őszi uzsonnák, tálcával a tévé előtt szólóban, főzés kettesben, gyerekekkel együtt készíthető... bővebben...
Édesburgonya-hasábok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nosztalgikus receptek gyermeklelkű felnőtteknek ,
Nosztalgikus receptek gyermeklelkű felnőtteknek
(Alexandra Kiadó, 2007)

Beteszem a kosaramba Felteszem a könyvespolcomra Íme hat kiváló alkalom, hogy nosztalgikus ételeket fogyasszunk: gyerekzsúr, kis őszi uzsonnák, tálcával a tévé előtt szólóban, főzés kettesben, gyerekekkel együtt készíthető... bővebben...
hírlevél