Galuskával töltött paprika



Elkészítés:
1. A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk és csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, curryporral fűszerezzük. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük és a húscsíkokat kb. 5-8 perc alatt egyenletesen megpirítjuk benne. Beleöntjük a tejszínt.
2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A lisztet, kevés sót és a tojásokat összedolgozzuk. Sós vizet forralunk, és a tésztát adagonként beleszaggatjuk. Amikor a galuska a víz tetején úszik, kivesszük és lecsepegtetjük.
3. A metélőhagymát apróra vágjuk. A galuskát, a csirkehúst és a pecsenyelevet összekeverjük. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és megtöltjük a galuskás-csirkés keverékkel. Tepsibe tesszük őket, megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 15-20 percig sütjük. Kivesszük, és metélőhagymával díszítve tálaljuk.