Galuskával töltött paprika

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Galuskával töltött paprika
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg frissen reszelt sajt
½ csokor metélőhagyma
3 db tojás
30 dkg liszt
20 dkg tejszín
1 evőkanál vaj
ízlés szerint currypor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány szál metélőhagyma

Elkészítés:

1. A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk és csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, curryporral fűszerezzük. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük és a húscsíkokat kb. 5-8 perc alatt egyenletesen megpirítjuk benne. Beleöntjük a tejszínt.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A lisztet, kevés sót és a tojásokat összedolgozzuk. Sós vizet forralunk, és a tésztát adagonként beleszaggatjuk. Amikor a galuska a víz tetején úszik, kivesszük és lecsepegtetjük.

3. A metélőhagymát apróra vágjuk. A galuskát, a csirkehúst és a pecsenyelevet összekeverjük. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és megtöltjük a galuskás-csirkés keverékkel. Tepsibe tesszük őket, megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 15-20 percig sütjük. Kivesszük, és metélőhagymával díszítve tálaljuk.

Galuskával töltött paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 464 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Galuskával töltött paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
van itthon