Rigatoni bárányraguval



Elkészítés:
1. A bárányhúst kis kockákra vágjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Az olajat egy fazékban felhevítjük, megpirítjuk benne a fokhagymát, majd kiszedjük.
2. Beletesszük a húst, és addig pirítjuk, amíg barnulni nem kezd. Hozzáadjuk a chilit és a babérlevelet.
3. A megmosott és kimagozott paprikákat csíkokra vágjuk és a húshoz adjuk. Kevergetve a hússal együtt megpároljuk.
4. Utána kerül bele a paradicsompüré és a bor, lefedve, alacsony hőfokon kb. 60 percen át pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, felöntjük kevés húsalaplével vagy vízzel. Még egyszer sózzuk-borsozzuk, és kidobjuk belőle a chilit és a babérlevelet.
5. Közben a tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük és előmelegített tálba tesszük. A raguval együtt tálaljuk.