Rigatoni bárányraguval

| Bárányragu tésztával receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rigatoni bárányraguval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rigatoni
vagy
25 dkg báránycomb
½ dl fehérbor
2 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bárányhúst kis kockákra vágjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Az olajat egy fazékban felhevítjük, megpirítjuk benne a fokhagymát, majd kiszedjük.

2. Beletesszük a húst, és addig pirítjuk, amíg barnulni nem kezd. Hozzáadjuk a chilit és a babérlevelet.

3. A megmosott és kimagozott paprikákat csíkokra vágjuk és a húshoz adjuk. Kevergetve a hússal együtt megpároljuk.

4. Utána kerül bele a paradicsompüré és a bor, lefedve, alacsony hőfokon kb. 60 percen át pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, felöntjük kevés húsalaplével vagy vízzel. Még egyszer sózzuk-borsozzuk, és kidobjuk belőle a chilit és a babérlevelet.

5. Közben a tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük és előmelegített tálba tesszük. A raguval együtt tálaljuk.

Rigatoni bárányraguval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1115 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Rigatoni bárányraguval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
szólj hozzá, értékelj