Görög húsvéti kalács

| Mandulás kalács receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Görög húsvéti kalács
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
32 dkg vaj
ízlés szerint mandula
½ kiskanál fekete meggy
1 kiskanál masztix kristály
8 db tojás
2 és ⅓ dl tej
10 dkg élesztő
150 dkg liszt

Elkészítés:

1. Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 3-4 evőkanál liszttel elkeverjük és meleg helyen 10-12 óra hosszat pihentetjük.

2. Ekkor összegyúrjuk a liszttel.

3. Fazékban összekeverjük a maradék tejet, a cukrot, a tojásokat, a fele őrölt masztixot és 23 dkg vajat, s felmelegítjük. Amikor teljesen sima, a felét a liszthez öntjük, s összegyúrjuk.

4. Felolvasztjuk a maradék vajat, és miközben a másik fele keveréket is lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, időnként megmártjuk kezünket a felolvasztott vajban.

5. A közepes állagú, se túl puha, se túl kemény tésztát félretesszük keleszteni.

6. A kellőképpen megkelt tésztából fonott vagy kerek kalácsot formázunk, beleágyazunk egy piros tojást, megszórjuk a hántolt, megpörkölt és összevágott mandulával és 45 percig közepes lángon sütjük.

Görög húsvéti kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1752 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
Görög húsvéti kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
cikkek