Algériai kuszkusz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Algériai kuszkusz
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg csirkemell
30 dkg birkahús
20 dkg szárazborsó
40 dkg búzadara
vagy
40 dkg kuszkusz
1 kis doboz paradicsompüré
2 dl vörösbor
30 dkg cukkini
5 dkg mazsola
50 dkg sárgarépa
1 db hagyma
5 evőkanál olaj
20 dkg paradicsom
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A borsót beáztatjuk, majd sós vízben megfőzzük.

A hagymát apróra vágjuk és 3 evőkanál olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk előbb a kockára vágott birkahúst, átsütjük vele, majd a csirkét, amivel szintén átsütjük és az egészet félpuhára pároljuk a borral. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, a cukkinit és a paradicsomot.

A grízt közben leöntjük egy pohár vízzel és 30 percig állni hagyjuk. Az ételt úgy kell puhára párolni, hogy a grízt vagy a kuszkuszt, egy szűrőben gőz fölé tesszük és letakarjuk. Kb. 30 perc alatt mindkettő kész. A végén sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a borsót és a mazsolát. Tálalás előtt a grízt 2 kanál olajjal összekeverjük.

A kuszkusz apró szemű tarhonyával is jól helyettesíthető.
Ha nem magunknak, hanem arab vendégnek készítjük ezt az ételt a bor helyett vizet használjunk.
Algériai kuszkusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3543 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
Algériai kuszkusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
bevásárlólista