Csirkés-csicseriborsós tekercs

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkés-csicseriborsós tekercs
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db pita
40 dkg konzerv csicseriborsó
2 db 25 dkg-os, szeletelt csirkemellfilé
6 nagyobb salátalevél
20 dkg tzatziki
2 db apróra vágott paradicsom
1 db kimagozott, apróra vágott zöld húsú kaliforniai paprika
12 dkg morzsolt feta sajt
1 fej finomra aprított lilahagyma
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 és ¼ dl majonéz
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a grillsütőt közepesnél magasabb fokozaton, vagy forrósítsunk fel egy grillserpenyőt. A csirkehúst dörzsöljük be olajjal, sózzuk, borsozzuk.

2. Grillezzük a csirkemelleket oldalanként 5 percig, amíg átsülnek. A kész húst aprítsuk fel.

3. Keverjük össze a majonézt a citromlével és a hagymával egy közepes méretű tálban, aztán adjuk hozzá a leszűrt, leöblített csicseriborsó-konzervet is. Jól keverjük el, közben villával többé-kevésbé nyomkodjuk szét a borsószemeket. Forgassuk bele a csirkét is a fetával, a paprikával és a paradicsommal együtt.

4. Csomagoljuk a pitákat két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.

5. Tegyünk minden pitára egy salátalevelet, arra halmozzuk a tölteléket és 1-2 kanálnyi tzatzikit. Tekerjük fel a pitákat szorosan, és tálaljuk őket melegen.

A csicseriborsót helyettesíthetjük valamilyen fehér babbal, például cannellinivel vagy fehér vesebabbal.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Tzatziki

Tzatziki
2 db reszelt kígyóuborka
5 dl sűrű, csökkentett zsírtartalmú görög joghurt
2 gerezd zúzott fokhagyma vagy
2 gerezd reszelt fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez::
ízlés szerint fekete olajbogyó

1. A reszelt uborkát szűrőbe tesszük, megsózzuk, 30 percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk.

2. A joghurtot a tálalóedényben simára keverjük, majd beleforgatjuk az uborkát, sózzuk, borsozzuk, és olajjal, ecettel, illetve fokhagymával ízesítjük.

3. Tálalás előtt legalább 120 percre behűtjük, végül az olajbogyóval díszítve kínáljuk.

Csirkés-csicseriborsós tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1416 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Csirkés-csicseriborsós tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
bevásárlólista