Almás béles

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almás béles
Adag: 7 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
21 db alma
7 db citrom leve és reszelt héja
21 evőkanál rizsmaláta
21 evőkanál kukoricaolaj
szükség szerint finomliszt
szükség szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint sárgabaracklekvár
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Gyúrjunk lágy tésztát: a búzaliszthez adjuk hozzá a sót, az olajat, a citromhéjat, és hogy könnyebb legyen összedolgozni, egy kis vizet is. Gyúrjuk össze az alapanyagokat, majd hagyjuk 60 percig pihenni a tésztát.

2. Ezután tegyük a tésztát egy deszkára, és nyújtófával nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

3. Az almát vágjuk félbe, csumáját távolítsuk el, majd vágjuk vékony cikkekre. Tegyük egy tálba, csepegtessünk rá citromlevet és hagyjuk állni legalább 10 percig.

4. Olajozzunk ki és finomliszttel szórjunk meg egy a tészta méretének megfelelő tepsit, majd helyezzük rá a tésztát. Kenjük meg sárgabaracklekvárral, majd rendezzük el rajta az almaszeleteket.

5. Tegyük sütőbe, míg az almaszeletek szépen megpirulnak, a sütési idő 25-30 perc. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor készül el teljesen.

Almás béles
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1802 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Almás béles
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
bevásárlólista