Borókás lime-zselé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borókás lime-zselé
Eszközök: fazék, géz, kés, tűzhely
Adag: 1 adag (1.6 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tört borókabogyó
6 db lime
3 evőkanál Pernod
17 és fél dl víz
130 dkg savanykás alma
igény szerint befőzőcukor
vagy
igény szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. Mossuk meg az almát és a lime-ot, és vágjuk őket apró darabokra, majd tegyük őket egy nagy fazékba a borókabogyóval együtt. Öntsük rá a vizet, forraljuk fel és főzzük kb. 60 percig, amíg a gyümölcs nagyon puha és kásás lesz.

2. A gyümölcsöt és a levét öntsük nagy tál fölé lógatott steril zselézsákba. Hagyjuk a gyümölcs levét 180 percig magától lecsepegni.

3. A levet mérjük át a megtisztított fazékba, minden 6 dl-hez adjunk 45 dkg cukrot. Lassan, időnként kevergetve melegítsük, amíg a cukor feloldódik. Utána nagy lángon forraljuk 10 percig, amíg eléri a dermedési hőmérsékletet (105 fok), majd húzzuk le a tűzről.

4. A tetejéről szűrőkanállal távolítsuk el az összes habot, majd töltsük bele a Pernod-t. Töltsük a zselét, melegített, sterilizált üvegekbe, fedjük és azonnal zárjuk le. Hűvös, sötét helyen tároljuk, és 1 éven belül fogyasszuk el. Felnyitás után hűtve tároljuk és 3 hónapon belül használjuk fel.

Savanykás, aromás zselé, melynek jellegzetes zamatát a lime és a borókabogyó gyantás aromája adja, amit a hozzáadott Pernod ánizsos íze hangsúlyoz ki
Borókás lime-zselé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1110 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Borókás lime-zselé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj