Ananászos curry kókusszal



Elkészítés:
1. A fűszeres krémhez a chilit, a koriandermagot, a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a kurkumát és a gyömbért mozsárban összetörjük.
2. A curryhez az olajat egy wokban vagy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a fűszeres krémet és 1-2 percig illatosítjuk. Kókusztejjel felöntjük, és állandóan kevergetve forraljuk.
3. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott ananászt, az ánizst, a fahéjat, a szegfűszeget, a szerecsendiót, a citromfüvet és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön 5-7 percig főzzük.
4. Belekeverjük a kókuszkrémet, és 2-3 perc alatt besűrítjük. Kissé megpirított mogyoróhagymával díszítve forrón tálaljuk.